Jodenhaas Brasrund

Jodenhaas Brasrund
Info
De jodenhaas is één van die vergeten stukjes vlees. Heel mals, uit de voorbout van het brasrund. De naam Jodenhaas komt van het feit dat orthodoxe Joden geen vlees van de achterbout mogen eten waaruit de heupspier en de achillespees niet zijn verwijderd. Jacob vocht, zo leert de bijbel, immers met een engel die de heup van de aartsvader ontwrichtte. Sindsdien ligt er een taboe op vlees van achteren. Daarom eten Joden van oudsher dit stukje vlees als biefstuk. De jodenhaas kan je het best vergelijken met de filet pure, heel mals maar niet zo intens van smaak.
Bereidingswijze op de barbecue :
Haal het vlees ongeveer 1 uur op voorhand uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Grill het vlees gedurende 2 minuten op een hoog vuur en laat het daarna gedurende een 3-tal minuten verder garen op een lager vuur.
onze garanties
-
Besteld voor Maandag 12u :
Besteld = uw order is bevestigd en betaald
vrijdag of zaterdag bij u
Eerste leveringen op 21 maart
-
Rechtstreeks van bij uw lokale boer
-
(h)eerlijk, glutenvrij, vers barbecuevlees