BBQ dry rub

Ingrediƫnten

2 eetlepels zoet paprikapoeder
2 eetlepels gewoon paprikapoeder
2 eetlepels fijn kristalsuiker
2 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels korianderpoeder
1 koffielepel gedroogde chillivlokken
1 eetlepel zout

BBQ dry rub

5 minuten

Niet zo'n fan van marinades? Dan is deze dry rub om je vlees mee in te wrijven en zo te kruiden misschien wel iets voor jou. Een dry rub bevat bijna altijd suiker zodat het vlees tijdens het bakken als het ware gekarameliseerd wordt. Heel populair in Texas maar ook bij ons kom je ze meer en meer tegen. Een dry rub is in feite niks anders dan een gedroogde kruidenmengeling om je vlees een extra toets te geven. Je wrijft er het vlees, net voor het op de barbecue gaat, mee in. Je kan ze kant en klaar kopen in de supermarkt maar wij vinden het toch net iets lekkerder als je hem zelf maakt.

Meng alle ingrediƫnten door elkaar en bewaar in een hersluitbare pot. Ben je uitgenodigd voor een barbecue dan is het altijd een leuk idee om een beetje van deze rub te maken en in een mooie afsluitbare pot te geven als geschenk. Super origineel.

Eet smakelijk

Terug naar overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord