Gegrilde Japanse Pannenkoekjes (okonomiyaki)

Ingrediƫnten

2 grote courgettes, geraspt
1 eetlepel gedroogde ajuintjes
100g bloem
1 koffielepel bakpoeder
2 eieren, licht opgeklopt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels barbecue sauce
 

Gegrilde Japanse Pannenkoekjes (okonomiyaki)

30 minuten

De heerlijke gegrilde Japanse pannenkoekjes zijn ideaal als bijgerecht voor de barbecue of kunnen worden klaargemaakt wanneer er iemand vegetarisch bij aan tafel schuift. Meestal worden deze in Japan afgewerkt met een beetje zoete mayonnaise. 

Neem een mengkom en doe daarin de geraspte courgette en de gedroogde ui samen met een koffielepel zout. Meng deze goed door elkaar en laat gedurende 20 minuten staan zodat het vocht uit de courgettes kan trekken. Pers daarna met de hand het mengsel uit zodat het water eruit loopt en leg het mengsel op een bord.

Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom, voeg daar het ei en 2 eetlepels koud water aan toe, kruid af met een beetje peper en gedroogde peterselie en meng alles door elkaar tot je een dikke pasta hebt.  Voeg daarbij het mengsel van de courgette en meng alles goed door elkaar.

Zet een pan op het en bak daarin ongeveer een eetlepel van het deeg dat je zonet hebt gemaakt. Bak deze voor 2 minuten aan iedere kant tot je een soort hamburger bekomt. Leg de pannekoekjes op ee bord in de koelkast, deze zijn nu klaar om daarna verder gegrild te worden op de barbecue. Laat ze nog ongeveer 1 minuut bakken op de barbecue en klaar.

Serveer deze als bijgerecht met een beetje barbecuesaus en zoete mayonaise.
 

Eet smakelijk

Terug naar overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord