Indonesische satay marinade

Ingrediënten

70g pindakaas 
125ml kokosmelk
4 teentjes look, geperst
2 koffielepels ketjap saus 
2 kofielepels vers limoensap
1 koffielepel geraspte gember
1/2 kofielepel gele curry poeder
1/2 kofielepel komijnpoeder
1/2 koffielepel gemalen korianderpoeder

Indonesische satay marinade

10 minuten

In Indonesië eten ze hun saté's graag gemarineerd in een marinade op basis van kokosmelk, curry en koriander. Deze marinade is perfect voor bij de kip of rundssaté in uw barbecuebox. Het geheim van een goede 'satay' is om het vlees 1 nacht te laten trekken.

Voeg alle ingrediënten in een pan en roer gedurende 2-3 minuten door elkaar op een middelhoog vuur tot je een gladde pasta bekomt. Leg de stukjes vlees in een glazen ovenschaal en overgiet deze met de marinade. Bedekt de ovenschaal met plasticfolie en laat dit gedurende minstens 5 uur 'trekken' in de koelkast. Leg ondertussen de houten barbecuestokjes gedurende minstens 1 uur in koud water. Dit zorgt ervoor dat ze niet gaan verbranden op de barbecue. Net voor het grillen steek je het vlees op de stokjes en het bakken kan beginnen....Smakelijk

Eet smakelijk

Terug naar overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord