Ingrediënten
1/3 kop zelfgemaakte barbecue saus (zie recept op onze website)
1/4 kop soja saus
3 teentjes knofloof, geplet
1 eetlepel arachide olie
1kg barbecuebox kipsaté's
2 eetlepels sezamzaadjes
BBQ Kipsaté met sesamzaadjes
Deze heerlijke knapperige kipsaté wordt de ster van uw barbecue. Maak er zeker genoeg want iedereen komt gegarandeerd een tweede portie halen.
Meng de barbecuesaus, de sojasaus, de geplette look en de arachideolie in een glazen kom. Voeg de kip toe en meng dit goed door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en laat gedurende minstens 4 uur in de koelkast 'trekken' zodat het vlees goed gemarineerd is.
Leg de houten stokjes waarop de kipblokjes worden gespiesd gedurende 1 uur in koud water. Op die manier zullen de stokjes op de barbecue niet verbranden en dus geen smaak afgeven aan het vlees.
Spies de stukjes kip op de stokjes en besprenkel het vlees met de sezamzaadjes. Bak het vlees gedurende ongeveer 5 minuten aan beide kanten zodat het ook binnenin doorbakken is. En klaar.
Eet smakelijk