FAQ

Bekijk hier de veelgestelde vragen, kan U het antwoord op uw vraag niet vinden neem dan gerust contact met ons op via info@barbecuebox.be en we helpen U graag verder.

Wat is barbecuebox.be?

Barbecuebox.be is de pop-up webshop van deeleenkoe.be, deeleenvarken.be en koopeenkip.be. (h)eerlijk en vers barbecuevlees rechtstreeks van de boer op uw bord, de zogenaamde korte keten. Iedere week reserveren we een aantal delen van onze koeien, varkens en kippen en plaatsen we deze op de website. Het vlees is vers en niet gemarineerd want wij zijn ervan overtuigd dat U de beste en meest gezonde marinade gewoon zelf maakt. Zo weet U niet alleen waar uw vlees vandaan komt maar ook wat er in uw marinade zit. Op het moment dat U uw bestelling plaatst lopen de dieren nog bij ons op de boerderij. Op die manier zorgen we ervoor dat er geen verspilling is van vlees en kunnen we garanderen dat het barbecuevlees dat U thuis geleverd krijgt uiterst vers is en dus niet eerst enkele dagen in een koeltoog gelegen heeft om, wanneer het niet verkocht geraakt, gemarineerd te worden en een 'tweede leven' als barbecuevlees te krijgen. Want (h)eerlijk duurt het langst.
 

Hoe werkt barbecuebox.be?

Via barbecuebox.be  koopt U (h)eerlijk barbecuevlees rechtreeks van de boer bij u thuis geleverd. U kan kiezen tussen onze standaardboxen 'the butchers selection'. . Iedere week selecteren wij een aantal boxen en een aantal stukken vlees die beschikbaar gesteld worden op de website. Wenst U zelf uw box samen te stellen, ook dat is mogelijk. Er is maar 1 regel en dat is dat de dieren enkel geslacht worden als alle vlees verdeeld is zodat er geen verlies is, dus op=op. In dat geval komt er op maandag een nieuwe selectie online. Eenvoudig en (h)eerlijk.

Waarom smaakt jullie vlees zo anders?

Ons concept is erop gebaseerd dat we de dieren enkel slachten als alle vlees verkocht en verdeeld is. Dit heeft als voordeel dat er geen verlies is van vlees en er dus niks moet worden weggegooid of verwerkt in andere bereidingen als het niet verkocht geraakt. Het grootste voordeel is echter dat we onze klanten 100% kunnen garanderen dat het vlees dat ze thuis geleverd krijgen vers is en niet reeds weken of zelfs maanden in een diepvries heeft gelegen om daarna verwerkt te worden. Dit is ook de reden waarom het vlees dat U via barbecuebox.be koopt niet gemarineerd is of bewerkt is met smaakversterkers of andere additieven want ons vlees is vers en heeft dus geen 'trucjes' nodig om naar vlees te smaken of om de smaak te manipuleren. Net zoals vroeger want (h)eerlijk duurt het langst. Proef het verschil.

Hoe kunnen jullie garanderen dat het vlees vers is?

Op het moment dat u de bestelling plaatst lopen de koeien, kippen of varkens nog rond op de boerderij. Op maandag om 12u worden de bestellingen afgesloten en gaan wij aan de slag om het vlees te versnijden, verpakken en klaar te maken voor levering. Slechts 1 dag voor de levering wordt het vlees versneden en verpakt. barbecuebox.be is de  pop-up van deeleenkoe.be, deeleenvarken.be en koopeenkip.be. Iedere week reserveren wij enkele delen die we aanbieden op onze website. Ons vlees wordt niet gemarineerd en bevat geen bewaarmiddelen, gluten of andere additieven. Zo kan u er zeker van zijn dat het vlees vers is en ervaart U en uw gasten de smaak van echt vlees. Net zoals een echte 'master van de grill'.

Hoe worden de pakketten geleverd?

Onze pakketten worden geleverd door een externe partner in een gekoelde box die bestemd is voor het koel transporteren van vlees. Onze leveringen gebeuren steeds op vrijdag of zaterdag op het door U gekozen uur. Op de dag van de levering kan u de bestelwagen online volgen en ongeveer 30 minuten voor de levering krijgt U een sms met het bericht dat de chauffeur onderweg is naar U. zo hoeft U niet de ganse dag te wachten op uw levering. Onze leveringen zijn gratis vanaf 100 euro.

Van waar is het vlees in de barbecuebox afkomstig?

Net zoals bij deeleenkoe.be, deeleenvarken.be en koopeenkip.be werken wij enkel samen met lokale boeren die hun dieren op een respectvolle manier kweken. Enkel in de zomermaanden reserveren we een paar delen van onze koeien, kippen en varkens en zetten we deze online op barbecuebox.be. Er is maar 1 gouden regel en dat is op=op dus als alle vlees verdeeld is is het wachten op de volgende koe, varken of kip die online komt. U kan steeds een kijkje komen nemen bij ons op de boerderij zodat u met eigen ogen kan zien waar de unieke smaak van ons vlees vandaan komt.

Is het vlees glutenvrij en lactosevrij?

Ons vlees bevat geen gluten, lactose, eieren of andere toevoegingen maar is vers en puur natuur. Net zoals het vroeger was want (h)eerlijk duurt het langst.

Wordt het vlees gekruid?

Al het vlees dat U koopt via barbecuebox.be is 100% natuurlijk en zonder toevoegingen. Enkel de worsten en de hamburgers worden lichtjes bijgekruid met natuurlijke kruiden. In onze kruiden zitten geen e-nummers, gluten, eieren, bewaarmiddelen, dextrose of andere additieven. Waarom niet? Omdat (h)eerlijk vlees dit niet nodig heeft om een volle smaak te verkrijgen. Net zoals het vroeger was want (h)eerlijk duurt het langst.

Waarom smaakt de ene soort vlees in mijn pakket anders dan de andere?

Daar is een heel éénvoudige reden voor en dat is dat het vlees puur natuur is en de smaak en de kleur dus niet gemanipuleerd wordt met toevoegingen. U zal merken dat het perfect mogelijk is dat het ene stuk vlees malser is dan het andere ook al zijn deze van hetzelfde dier afkomstig. Ook zal U merken dat niet alle vlees even rood ziet of dezelfde kleur heeft want dat is nu eenmaal de kleur van echt vlees. Het vlees wordt geleverd in een luchtdichte verpakking en wanneer U dit uit de verpakking haalt en even laat rusten op een bord dan zal U zien dat het vlees terug een diepere rode kleur krijgt omdat er zuurstof door kan. Net zoals het vroeger was want (h)eerlijk duurt het langst.

Is het rundvlees afkomstig van koeien?

Het rundsvlees in onze barbecueboxen is uitsluitend afkomstig van vrouwelijke dieren van minstens 4 jaar oud die minstens 1 keer gekalfd hebben en voor meer dan 85% grasgevoerd zijn. Dus niet het minder kwalitatieve en goedkopere stierenvlees van jonge stieren die in stallen worden gekweekt maar puur en (h)eerlijk rundsvlees van koeien die op een respectvolle en natuurlijke manier zijn gekweekt. 

Maken jullie de pakketten zelf?

Barbecuebox.be is een kleinschalig concept en alles gebeurt in eigen beheer. De koeien worden door onszelf gekweekt en de varkens en kippen komen van bevriende boeren. Het vlees wordt in ons eigen ambachtelijk atelier versneden en verpakt zodat we onze kwaliteit ten alle tijde kunnen garanderen.

Waar worden jullie boxen allemaal geleverd en hoeveel kost dit?

Wij leveren doorheen gans België en Nederland. U kiest gewoon zelf het uur en de dag waarop U het liefst hebt dat we langskomen. Voor bestellingen met een totaalbedrag van minder dan 50 euro bedraagt de leverkost 16 euro, tussen 50 euro en 100 euro is deze 12 euro en vanaf een totaalbedrag van 100 euro is de levering van uw box volledig gratis doorheen gans België, Nederland en Luxemburg.

Wie zijn de boeren waar we mee samenwerken?

Al het vlees in uw barbecuebox is afkomstig van lokaal gekweekte dieren die met respect zijn grootgebracht en via de korte keten worden aangeboden. Een eerlijke prijs voor de lokale boer is tenslotte de beste garantie op een (h)eerlijk stukje vlees. Onze koeien worden gekweekt op onze boerderij te Wingene (West-Vlaanderen), onze varkens op de boerderij te Evergem en onze kippen op een kleinschalige Bio boerderij in de Oost-Vlaamse polders of bij onze Waalse Bio boeren van Coq des Près.

Kan ik het vlees in de diepvries bewaren?

Dat kan zeker. Door het feit dat er geen toegevoegd water in ons vlees zit zal dit niks van zijn kwaliteit verliezen door het in te vriezen. Vlees dat toegevoegd water bevat verliest tijdens het invriezen zijn kwaliteit en wordt taai omdat het water dat er inzit gaat uitzetten door ijsvorming en zo de textuur van het vlees gaat aantasten. In ons vlees zit geen toegevoegd water, net zoals het vroeger was want (h)eerlijk duurt het langst.

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

Uw gegevens worden enkel gebruikt om U op de hoogte te houden van de levering van uw pakket. Deze worden door ons niet opgeslagen, doorverkocht of gebruikt voor commerciële doeleinden. U zal van ons dus geen enkele e-mail met reclame of aanbiedingen ontvangen. 

Hoe kan ik jullie contacteren?

U kan ons steeds een e-mail sturen op info@barbecuebox.be voor vragen of inlichtingen. Barbecuebox.be is een klein en ambachtelijk bedrijf en daarom zijn we niet altijd bereikbaar via telefoon. We garanderen echter dat we uw e-mail binnen de 24 uur beantwoorden. Meestal zelfs binnen de 45 minuten.

Waarom wij een eerlijke prijs voor de lokale boer belangrijk vinden!

Wij werken enkel samen met lokale boeren die voldoen aan onze eisen en hun dieren op een natuurlijke en respectvolle manier kweken. In ruil daarvoor krijgen onze boeren een prijs die meer dan 40% hoger ligt dan de marktprijs. Dit zorgt er niet alleen voor dat het vlees (h)eerlijk is maar ook dat de boer kan blijven investeren in het welzijn van zijn dieren en zijn gezin. Want ook onze lokale boeren en hun gezin verdienen een faire prijs.

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord