Gekruide kip met pit

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

2 teentjes knoflook, grof gesneden
70 ml olijfolie
de geraspte schil en sap van 2 citroenen
2 eetlepels kerriepoeder
versgemalen zwarte peper
1 kip van +/- 1,5 kg
2 bosjes laurierbladeren
1 bosje tijm
1 gedroogd rood pepertje

Gekruide kip met pit

70 min

4

Doe de knoflook en wat zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg de citroenschil en de helft van het citroensap toe. Voeg tot slot ook de kerriepoeder, rode peper en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en meng het geheel goed.
Verwijder het overtollige vet rond de nek en achterkant van de kip. Maak voorzichtig het vel rond de kip los. Dit kan je doen door je hand onder het vel te stoppen. Probeer het vel niet te scheuren.
Masseer met je handen het mengsel op de kip zowel onder het vel als aan de buitenkant.
Maak je barbecue klaar. Probeer je vlees indirect te haren aan (180-200°). Indien je geen thermometer hebt, zet je je vlees op een middelhoog tot hoog vuur.
Leg de kip op de grill met de borst naar boven. Laat de kip 15 à 20 minuten bakken.
Dompel je kruiden onder in water zodat ze goed nat worden. Til je kip op en leg de natte kruiden eronder. Leg de kip terug met de rug naar boven.
Giet het overgebleven citroensap over de kip.  Laat nu de kip garen gedurende 40 à 45 minuten garen, tot het sap van de kip helder is. (Dit kan je controleren door met een mes of vork in de dij te prikken)

Eet smakelijk

Terug naar overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord