Kippenchipolata met wortel, rode biet en couscous

Ingrediënten

Ingrediënten (4 pers):

4 kippenchipolata’s
4 kleine rode bietjes
4 wortels
Couscous
Zonnebloempitten (of andere pitten of noten)
Platte peterselie
Citroenmelisse (of munt)
Kippenbouillon
Xerez azijn (of ciderazijn of …)
Ras el Hanout kruiden
Halve citroen
Olijfolie of boerenboter
Peper
Zout

Kippenchipolata met wortel, rode biet en couscous

+/-30 min

4

Sjarel van Deel een koe kookt!
Kippenchipolata met wortel, rode biet en couscous

Gemakkelijk te maken, klaar in een half uurtje. Als je de rode bietjes nog moet garen, dan kan het wat langer duren, afhankelijk van hoe groot ze zijn.

Bereiding:

Kook de rode bietjes gaar (je kan er ook gebruiken die al voorgekookt zijn) en snijd ze in 4 stukken, giet er een beetje Xerez azijn over.
Rasp de wortelen en snijd ze eerst overlangs en dan in ruwe stukken, doe ze in een pot met wat olijfolie, water (niet te veel) en een half kippenbouillonblokje en stoof ze beetgaar. Als ze bijna gaar zijn, voeg je een soeplepel ras el hanout toe.
Braad je kippenchipolata’s in olijfolie of boerenboter. Zet je vuur in het begin wat hoger zodat ze een mooi kleurtje krijgen.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Doe dit in een grote schaal. Eens klaar, gier er dan wat olijfolie over en roer los.
Snijd de kipchipolata’s in stukken en verdeel ze over de couscous. Je kan gerust wat braadvet mee over het gerecht gieten.
Verdeel de pompoenpitten, rode biet en de wortel over de schotel.
Kruid volgens smaak met peper en zout.
Snipper de platte peterselie en citroenmelisse fijn en strooi over het geheel.
Knijp er een halve citroen over en je gerecht is klaar om op tafel te zetten.

Eet smakelijk

Terug naar overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord