zelf gemarineerde speklapjes

Ingrediƫnten

1 kg Duroc speklapjes
125ml soja saus
60ml barbecue saus
80g bruine suiker
60ml witte wijnazijn
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 koffielepels vers geraspte gember
1 koffielepel graanmosters
1/2 koffielepel gedroogde chillivlokken

Zelf gemarineerde speklapjes

10 minuten

Met deze Oosters getinte spekblokjes op de barbecue maak je iedereen gelukkig. Perfect gemarineerd voor een mals en smaakvol resultaat.

Meng alle ingrediƫnten door elkaar in een glazen kom tot je een gladde marinade bekomt. Voeg de speklapjes bij de marinade, dek de kom af met plasticfolie en laat het vlees gedurende minstens 1 nacht in de marinade liggen. Daarna gedurende ongeveer 3 minuten aan beide kanten bakken op de grill en klaar.

Eet smakelijk

Terug naar overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord