Zelfgemaakte barbecuesaus

Ingrediƫnten

2/3 kop cider azijn
2 kopjes tomaten passata 
1/2 kop suikerstroop 
1/3 kop worcestershire saus
1/2 kop bruine suiker
2 koffielepels lookpoeder
2 koffielepels paprika poeder
2 eetlepels graanmosterd

Zelfgemaakte barbecuesaus

40 minuten

Niks zo lekker als een gegrilde Duroc boerenworst tussen een broodje met ajuintjes en zelfgemaakte barbecuesaus. Vooral als je verteld aan je gasten dat de barbecuesaus zelfgemaakt is volgens een geheim recept.

Doe de azijn, de passata, de siroop, worcestershiresaus, suiker, lookpoeder, paprikapoeder en mosterd in een kookpot en roer deze op een middelhoog vuur door elkaar gedurende ongeveer 10 minuten tot je een gladde saus bekomt. Zet het vuur lager en laat de saus daarna ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur tot de saus de gewenste dikte heeft. Werk af met nog een beetje peper en laat deze daarna volledig afkoelen alvorens te serveren.

 

Eet smakelijk

Terug naar overzicht

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord