BIO Polderkip

BIO Polderkip
Info
Beer can chicken of gewoon een (h)eerlijke gebraden kip op de barbecue is altijd lekker. Onze kippen zijn afkomstig van een kleine Biologische boerderij gelegen in de Oost-Vlaamse Polders waar ze vrij kunnen rondscharrelen op een terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter. Hun favoriete maaltijd is een regenworm die ze uit de grond pikken. Traaggroeiende kippen die gekweekt worden zonder gebruik van antibiotica, groeibevorderaars of andere additieven die niet in kip thuis horen.
Bereiding op de barbecue :
Wrijf de kip aan de binnen- en buitenkant in met olie en een zelfgemaakte kruidenmengeling. Laat minimaal een uur intrekken. Open het bierblikje en drink de helft uit. Steek het bierblikje ongeveer tot de helft in de kip. Wanneer je de kip klaarmaakt op een barbecue met houtskool dan kan je deze op een aluminium bakje (afdruipschaaltje) leggen en in de kolen laten gaar worden. De goedkoopste manier is om hiervoor een aluminium eetbakje te gebruiken waarvan je de randen platvouwt. Op een gasbarbecue kan je de kip in een aluminium bakje op het rooster recht zetten. U kan de kip regelmatig eens overgieten met het vocht dat in het bakje wordt opgevangen. Het voordeel van de gasbarbecue is dat U de temperatuur perfect kan regelen. De ideale temperatuur binnenin de Barbecue is 150 graden Celcius. Het belangrijkste is dat U de barbecue kan afsluiten met een deksel zodat de smaken niet verloren gaan. Voor een kip van 1,5kg duurt het ongeveer 1,5 uur alvorens deze klaar is. Wanneer de kip klaar is laat U deze 10 minuten rusten alvorens ze te versnijden. U zal versteld staan van het resultaat...
onze garanties
-
Besteld* voor maandag 12u: vrijdag of zaterdag geleverd
Besteld = uw order is bevestigd en betaald -
Rechtstreeks van bij uw lokale boer
-
(h)eerlijk, glutenvrij, vers barbecuevlees
U kiest liever zelf de inhoud van uw barbecuebox?
Of u wil uw pakket aanvullen met extra vlees?