Filet Pur

filet-pur-1714035486.jpg

Filet Pur

Info

De filet pur is het meest nobele deel van de koe. Dit stukje vlees is afkomstig van het gedeelte van de koe dat het minst beweegt waardoor het vlees heel mals is en uiterst mager. 

Bereidingswijze op de barbecue :

Het best is om het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast te halen zodat het op kamertemperatuur kan klaargemaakt worden. Het geheim van een geslaagd stukje vlees op de barbecue is temperatuurscontrole. Hebt U een barbecue met houtskool dan kan U een minder hete zone voorzien door minder kolen aan de ene kant te leggen of de afstand tot de kolen groter te maken.

Laat het vlees gedurende 1 minuut op een hoog vuur bakken op de barbecue, laat het daarna gedurende 3 minuten verder grillen op een lagere temperatuur tot U de gewenste bakwijze bekomt. Belangrijk is dat U het vlees niet doorprikt met een tang of een vork tijdens het bakken.  Zo blijft het vlees sappiger en voller van smaak.

Haal het vlees van de grill en laat het nog een aantal minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het op te dienen. Op die manier blijven de sappen in het vlees bewaard en wordt het nog malser.

onze garanties

  • Besteld* voor maandag 12u: vrijdag of zaterdag geleverd

    Besteld = uw order is bevestigd en betaald
  • Rechtstreeks van bij uw lokale boer

  • (h)eerlijk, glutenvrij, vers barbecuevlees

U kiest liever zelf de inhoud van uw barbecuebox?
Of u wil uw pakket aanvullen met extra vlees?

Stel Hier zelf uw box samen

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord