Texas brisket Brasrund

brisket-brasrund-1462301218.jpg

Texas brisket Brasrund

Info

De brisket is een stukje van de borst van de koe. Heel erg populair in Amerika en dan meer bepaald in de staat Texas waar er regelmatig barbecuekampioenschappen worden georganiseerd. Een ideaal stukje vlees om te roken op de barbecue of om gewoon te grillen. Dit is een stuk werkvlees van het brasrund en heeft een beetje oefening nodig om klaar te maken. Het vlees heeft een zeer uitgesproken smaak maar heeft tijd nodig om klaargemaakt te worden zodat het uiterst mals wordt. Voor een ideale bereiding heb je een kernthermometer nodig om de temperatuur binnen het vlees af te lezen. De brisket weegt ongeveer 2kg.

Bereidingswijze op de barbecue :

Haal het vlees ongeveer 1 uur op voorhand uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de barbecue op ongeveer 110 graden en plaats de kernthermometer in het vlees. Leg deze op de barbecue en wanneer het vlees een kerntemperatuur heeft van 70 graden. Pak deze in in aluminiumfolie en leg hem terug op de barbecue tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 90 graden. Haal deze uit de barbecue en wikkel hem in een nieuw laagje aluminiumfolie en laat deze ongeveer 45 minuten rusten. Daarna is de brisket klaar om geserveerd te worden. Belangrijk is dat je bij het snijden tegen te draad van het vlees in snijdt.

onze garanties

  • Besteld* voor maandag 12u: vrijdag of zaterdag geleverd

    Besteld = uw order is bevestigd en betaald
  • Rechtstreeks van bij uw lokale boer

  • (h)eerlijk, glutenvrij, vers barbecuevlees

U kiest liever zelf de inhoud van uw barbecuebox?
Of u wil uw pakket aanvullen met extra vlees?

Stel Hier zelf uw box samen

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord